12 iun. 2017

Platforme e-learning pentru institute medicale

În sens larg, prin e-learning se înțelege totalitatea situațiilor educaționale în care se utilizează semnificativ mijloacele IT și multimedia: internet, smartphone, laptop, tabletă, comunicații, sincronizări etc. Astăzi, procesul de învățământ bazat pe resurse utilizează atât modele clasice cu suporturile cunoscute, cât și modele virtuale aparținând tehnologiei multimedia. E-learningul reprezintă o componentă a modelului bazat pe tehnologie.

Citeste mai departe »

17 mart. 2017 control-gaz-sistem-scada-monitorizare

Cresterea sigurantei, timpului de reactie si a productivitatii muncii cu sistemul de monitorizare si control puncte de distributie gaze naturale ControlGAZ

Cerintele din ce in ce mai complexe de administrare a retelelor de distributie gaz natural impun introducerea unor solutii de monitorizare si control cu grad inalt de automatizare si posibilitatea controlului echipamentelor, distribuite pe o arie geografica extinsa, prin intermediul unei interfete unice de vizualizare si comanda. Un astfel de sistem permite un timp de reactie foarte redus (in cazul aparitiei de avarii sau incidente), cresterea semnificativa a productivitatii muncii in zona de operare/mentenanta si asigurarea unui nivel de securitate ridicat. Citeste mai departe »

4 mai 2016 Logo Keep the Machine Running (KMR)

Keep the Machine Running – software pentru managementul mentenantei

Managementul mentenantei este strategic pentru orice companie, in special pentru durata de viata a masinilor, echipamentelor si instalatiilor. Din perspectiva corporatista, nu este nimic mai important decat a asigura buna functionare a echipamentelor si instalatiilor unei industrii, unui spital, unui supermarket sau unui centru comercial. Indiferent de modelul de management al mentenantei implementat intr-o companie, profitul si pierderile sunt direct influentate de strategia de mentenanta adoptata, deoarece mentenanta actioneaza in arii cruciale pentru rezultatele financiare – procesele de productie sau serviciile oferite. Indiferent de tipul organizatiei – publica, privata, industriala, service etc. -, toate ar trebui sa aiba procese de managementul mentenantei, oricat de simple. Citeste mai departe »

5 apr. 2016 Ziua Internationala Internet of Things Iasi 2016

Internet of Things pentru industrie, prezentare Quartz Matrix in cadrul Zilei Internationale IoT la Iasi

In fiecare an, pe data de 9 aprilie, este celebrata Ziua Internationala a Internet of Things, iar aceasta zi va fi marcata si la Iasi prin organizarea evenimentului IoT-IS: Ziua Internet of Things 2016 de catre Facultatea de Inginerie Electrica, Energetica si Informatica Aplicata de la Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi”. Scopul acestui eveniment este de a aduce impreuna cercetatori, cadre didactice, antreprenori si specialisti din industrie pentru a discuta despre proiectarea, dezvoltarea si implementarea sistemelor care se incadreaza in conceptul de Internet al Lucrurilor (IoT). Citeste mai departe »

8 mart. 2016 Preview aplicatie software management vanzari

Necesitatea dezvoltarii unei aplicatii software de management vanzari si configurator produse

Concurenta existenta pe piata implica nevoia unui management rapid si performant in conditiile in care volumele de date cu care se lucreaza sunt imense si sistemele clasice sunt depasite. Astfel, este nevoie de solutii care sa permita extragerea rapida a cunostintelor necesare in procesul de fundamentare inteligenta a deciziilor. O solutie software din seria aplicatiilor economice trebuie sa contribuie decisiv la gestiunea vanzarilor unei companii, sa ajute in structurarea deciziilor de management (oferte, vanzari si client) prin furnizarea de rapoarte cu un grad ridicat de acuratete si sa asigure un timp de raspuns extrem de mic si un mod de organizare relational al datelor. Citeste mai departe »

2 feb. 2016 preview aplicatie ikoba 1

Inventariere mijloace fixe pe baza codurilor de bare sau QR – aplicatia iKoba

Despre coduri de bare se poate spune ca reprezinta cel mai eficient instrument modern de achizitie a datelor. Un alt atu important al utilizarii de coduri de bare este dat de siguranta cu care datele sunt preluate in sistem. Codul de bare este o reprezentare de date codificata (cifrata), destinata a fi citita pe cale optica. Codurile de bare sunt folosite in foarte multe domenii la ora actuala. Un cod de bare are aspectul unui șir de bare negre de diverse grosimi pe un fundal alb. In general, fiecare cifra sau litera se reprezinta printr-o anumita combinatie de 1 sau mai multe bare. Citeste mai departe »

29 oct. 2015 Eficienta energetica

Software pentru eficienta energetica – Intre asteptari si realitate

Eficienta energetica a devenit o preocupare majora pentru gestionarii resurselor intreprinderilor, mai ales in zona industriei manufacturiere, acolo unde atingerea eficientei energetice operationale conditioneaza competitivitatea si performanta economica globala a intreprinderii. In acest articol, voi arata cateva dintre elementele cheie care definesc o aplicatie software de management si eficienta energetica, asa cum sunt percepute dupa o experienta de peste 10 ani in analiza cerintelor utilizatorilor si dezvoltarea de astfel de instrumente software. Citeste mai departe »