8 mart. 2016 Preview aplicatie software management vanzari

Necesitatea dezvoltarii unei aplicatii software de management vanzari si configurator produse

Concurenta existenta pe piata implica nevoia unui management rapid si performant in conditiile in care volumele de date cu care se lucreaza sunt imense si sistemele clasice sunt depasite. Astfel, este nevoie de solutii care sa permita extragerea rapida a cunostintelor necesare in procesul de fundamentare inteligenta a deciziilor. O solutie software din seria aplicatiilor economice trebuie sa contribuie decisiv la gestiunea vanzarilor unei companii, sa ajute in structurarea deciziilor de management (oferte, vanzari si client) prin furnizarea de rapoarte cu un grad ridicat de acuratete si sa asigure un timp de raspuns extrem de mic si un mod de organizare relational al datelor. Citeste mai departe »

2 feb. 2016 preview aplicatie ikoba 1

Inventariere mijloace fixe pe baza codurilor de bare sau QR – aplicatia iKoba

Despre coduri de bare se poate spune ca reprezinta cel mai eficient instrument modern de achizitie a datelor. Un alt atu important al utilizarii de coduri de bare este dat de siguranta cu care datele sunt preluate in sistem. Codul de bare este o reprezentare de date codificata (cifrata), destinata a fi citita pe cale optica. Codurile de bare sunt folosite in foarte multe domenii la ora actuala. Un cod de bare are aspectul unui șir de bare negre de diverse grosimi pe un fundal alb. In general, fiecare cifra sau litera se reprezinta printr-o anumita combinatie de 1 sau mai multe bare. Citeste mai departe »

29 oct. 2015 Eficienta energetica

Software pentru eficienta energetica – Intre asteptari si realitate

Eficienta energetica a devenit o preocupare majora pentru gestionarii resurselor intreprinderilor, mai ales in zona industriei manufacturiere, acolo unde atingerea eficientei energetice operationale conditioneaza competitivitatea si performanta economica globala a intreprinderii. In acest articol, voi arata cateva dintre elementele cheie care definesc o aplicatie software de management si eficienta energetica, asa cum sunt percepute dupa o experienta de peste 10 ani in analiza cerintelor utilizatorilor si dezvoltarea de astfel de instrumente software. Citeste mai departe »

6 oct. 2015 Servicii software

Serviciile software – valoarea reala adusa clientului

In cele mai multe dintre proiectele de implementare ale unei aplicatii software, serviciile post-instalare sunt ignorate sau, in cel mai bun caz, tratate ca optiuni lipsite de valoare. Cele mai multe bugete, de informatizare a unei activitati sau proces, nu includ si aceste servicii, motivarea fiind „avem departament intern IT care sa se ocupe de asa ceva”. Realitatea demonstreaza insa ca aceste servicii post-instalare sunt un element esential pentru transformarea costurilor unei investitii intr-o aplicatie software in valoare reala care sa aduca eficienta, productivitate si competitivitate activitatii utilizatorului.

Intr-o postare anterioara, au fost descrise sumar cele 3 modele de licente software: licenta comerciala standard (LCS), licenta tip Open Source (LOS) si licenta pentru software dezvoltat pe baza cerintelor clientului (LCC). Tipul de licenta conditioneaza atat tipul, cat si impactul serviciilor software asociate.

Citeste mai departe »

30 sept. 2015 Tipuri de licentiere software

Comparatie intre tipurile de licente software

Aplicatiile software joaca un rol din ce in ce mai important in conducerea proceselor in toate segmentele de activitate, de la zona de productie industriala la cea de servicii. Utilizatorii cauta constant solutii care sa le aduca o valoare cat mai mare in procesele lor de zi cu zi, procese aflate sub o presiune in crestere pentru a fi cat mai eficiente, competitive, masurabile si adaptabile unui ritm de schimbare accelerat. Presiunea bugetelor de achizitie si scurtarea timpului de implementare a noilor aplicatii sau functionalitati sunt factori ce vin sa complice ecuatia alegerii optime a aplicatiei software pentru un proces si un utilizator date, iar cresterea numarului de atacuri cibernetice impune strategii dinamice de securizare a datelor care sa mentina siguranta intr-un mediu aflat in permanenta schimbare. Citeste mai departe »