6 oct. 2015 Servicii software

Serviciile software – valoarea reala adusa clientului

In cele mai multe dintre proiectele de implementare ale unei aplicatii software, serviciile post-instalare sunt ignorate sau, in cel mai bun caz, tratate ca optiuni lipsite de valoare. Cele mai multe bugete, de informatizare a unei activitati sau proces, nu includ si aceste servicii, motivarea fiind „avem departament intern IT care sa se ocupe de asa ceva”. Realitatea demonstreaza insa ca aceste servicii post-instalare sunt un element esential pentru transformarea costurilor unei investitii intr-o aplicatie software in valoare reala care sa aduca eficienta, productivitate si competitivitate activitatii utilizatorului.

Intr-o postare anterioara, au fost descrise sumar cele 3 modele de licente software: licenta comerciala standard (LCS), licenta tip Open Source (LOS) si licenta pentru software dezvoltat pe baza cerintelor clientului (LCC). Tipul de licenta conditioneaza atat tipul, cat si impactul serviciilor software asociate.

Citeste mai departe »

30 sept. 2015 Tipuri de licentiere software

Comparatie intre tipurile de licente software

Aplicatiile software joaca un rol din ce in ce mai important in conducerea proceselor in toate segmentele de activitate, de la zona de productie industriala la cea de servicii. Utilizatorii cauta constant solutii care sa le aduca o valoare cat mai mare in procesele lor de zi cu zi, procese aflate sub o presiune in crestere pentru a fi cat mai eficiente, competitive, masurabile si adaptabile unui ritm de schimbare accelerat. Presiunea bugetelor de achizitie si scurtarea timpului de implementare a noilor aplicatii sau functionalitati sunt factori ce vin sa complice ecuatia alegerii optime a aplicatiei software pentru un proces si un utilizator date, iar cresterea numarului de atacuri cibernetice impune strategii dinamice de securizare a datelor care sa mentina siguranta intr-un mediu aflat in permanenta schimbare. Citeste mai departe »