0726.767.890
office@conectapps.ro
ConectApps - Software personalizat si la comanda

ProLang

Laborator digital pentru limbi străine

 


Laboratorul digital pentru limbi străine ProLang® reprezintă o soluție modernă pentru creșterea calității și eficienței procesului de învățământ. Scopul dezvoltării acestui laborator digital este de a crește gradul de implicare și participare al elevilor în exerciții de învățare a limbilor străine și de a oferi posibilitatea de a exersa vorbirea într-un grad mai ridicat decât într-o clasă tradițională. ProLang® este dezvoltat pentru a asigura infrastructura audio necesară predării moderne a limbilor străine.
Quartz Matrix este unicul producător al laboratorului digital pentru limbi străine ProLang. Este dezvoltat în departamentul de cercetare dezvoltare al companiei noastre, ca răspuns la nevoile identificate în predarea și învațarea limbilor străine în instituțiile de învățământ.

 

 

Premii obținute

ProLang a câștigat premiul Uniunii Generale a Industriașilor din România - Marca de Aur la evenimentul Fabricat în România 2002.

Adresabilitate

ProLang se adresează, în mod special, către:

Unități școlare și centre de învățare limbi străine

care doresc cursanți pregătiți pentru susținerea examenelor la diferite limbi străine

Unități școlare și centre de formare

care doresc desfășurarea cursurilor pe diverse grupe sau nivele de pregătire (începători, avansați etc.), aplicațiile având grad diferit de dificultate.

Se bucură deja de ProLang

  Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" – Iași
  Universitatea Technică "Gheorghe Asachi" – Iași
  Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară "Ion Ionescu de la Brad" – Iași
  Seminarul Ortodox "Sfantul Vasile cel Mare" – Iași
  Grupul Școlar "Mihail Sturdza" – Iași
  Academia de Studii Economice – București
  Colegiul Tehnic "Dimitrie Leonida" – București
  Colegiul Tehnic de Poștă și Telecomunicații "Gheorghe Airinei" – București
  Colegiul Tehnic de Alimentație și Turism "D. Motoc" – București
  Liceul Teoretic Clasele I-XII "Mihail Kogalniceanu" – Snagov
  Universitatea "Ștefan cel Mare" – Suceava
  Colegiul Economic "Dimitrie Cantemir" – Suceava
  Colegiul Național "Stefan ce Mare" – Suceava
  Liceul Tehnic "Petru Mușat" – Suceava
  Colegiul Tehnic "Al.I. Cuza" – Suceava
  Grupul Școlar Cajvana – Cajvana
  Colegiul Național "Dragos Voda" – Câmpulung
  Colegiul Silvic "Bucovina" – Câmpulung
  Colegiul Național "Nicu Gane" – Fălticeni
  Colegiul Agricol Fălticeni – Fălticeni
  Colegiul Tehnic "Gheorghe Cartianu" – Piatra Neamț
  Colegiul Național "Calistrat Hogas" – Piatra Neamț
  Liceul Sportiv – Piatra Neamț
  Grupul Școlar "Danubiana" – Roman
  Grup Școlar Roznov – Roznov
  Grupul Tehnic "Ion Creangă" – Târgu Neamț
  Grupul Școlar Industrial "Alexandru Ioan Cuza" – Bârlad
  Liceul Pedagogic "Al. Vlahuță" – Bârlad
  Colegiul Național "Gh. Rosca Codreanu" – Bârlad
  Grupul Școlar Industrial "Ion Mincu" – Vaslui
  Colegiul Tehnic "Anghel Saligny" – Bacău
  Colegiul Economic "Ion Ghica" – Bacău
  Colegiul Național "Grigore Moisil" – Onești
  Grupul Școlar de Ecologie și Protectia Mediului "Grigore Antipa" – Bacău
  Universitatea "Danubius" – Galați
  Seminarul Teologic Ortodox "Sfantul Apostol Andrei" – Galați
  Universitatea "Dunărea de Jos" – Galați
  Colegiul Național Bănățean – Timișoara

Vezi toate referințele Prolang

Ne recomandă

Grupul Școlar Roznov, Neamț

"Impactul pe care laboratorul ProLang îl are asupra elevilor este unul pozitiv. Aceștia sunt interesați de materialele pe care le pot primi, de faptul că orele sunt atractive, animate. Modern și practic în același timp, laboratorul poate ușura munca profesorului la catedră, dar în același timp, îl solicită să vină cu material didactic atractiv, cu soft-uri educaționale interesante pe care le poate realiza chiar personal.
Într-un cuvânt - MODERN!"

(Margareta Mancas - Profesor Limba Engleză)

 

Colegiul Tehnic Danubiana, Roman

"Pentru profesorii de limbi moderne, laboratorul fonetic ProLang e solutia excelenta in incercarea de a aduce o pata de culoare in procesul de predare-invatare. Elevii au sansa de a asculta CD-uri, perfectionandu-si astfel accentul si dezvoltandu-si capacitatea de a intelege un text intr-o limba straina. Faptul ca poti lucra pe grupe cu exercitii diferite doar printr-un singur click, usureaza foarte mult munca profesorului si ii determina pe elevi sa fie atenti si activi."
(Alexandru Ana-Maria - Catedra de Limbi Straine)

 

Colegiul Agricol Fălticeni, Suceava

"Laboratorul de limbi moderne ProLang instalat în școala noastră funcționeaza cu succes, elevii fiind mult mai interesați de disciplinele predate. Noua tehnologie face ca lecțiile să fie mult mai atrăgătoare, profesorul având posibilitatea de a folosi la cursuri o gamă mult mai variată de materiale. Dacă sistemul ProLang poate fi utilizat cu precadere la orele de limbi moderne, tabla interactivă Interwrite prin programul INTERWRITE WORKSPACE poate fi exploatată aproape la toate disciplinele. Astfel, s-au ținut ore de matematică, biologie, chimie, fizica, religie și, bineînțeles, foarte multe ore de engleză și franceză. Elevii sunt mulțumiți și s-a remarcat o mult mai bună asimilare a cunoștințelor, într-un timp mai scurt. Un astfel de laborator ar trebui să existe în fiecare școală."
(Marius Zavastin - Profesor Limba Franceză)

Laboratorul ProLang este compus din:

Aplicația software ProLang

Asigură controlul clasei și mixarea diverselor surse sonore (microfoane elevi și profesor, înregistrări audio PC, sunet CD/DVD, youtube, aplicații, platforme sau software educațional etc.) conform comenzilor date de profesor, corelat cu planul de activități la clasă. Se asigură astfel un suport audio dinamic și atractiv pentru ora de curs. Diversele configurații de clasă, sincronizate cu activitățile desfășurate, se pot salva sau reîncărca de către profesor. Aplicația software dispune de un înregistrator pentru sunet, în format digital, pe calculatorul profesorului, prin care se pot înregistra și reda diverse activități de clasă. Profesorul are rolul gestionarului resurselor, evaluator al gradului de înțelegere și asimilare, coordonator al parcursurilor de învățare, activități pentru care are la dispoziție toate instrumentele aplicației software ProLang.

Aplicația este structurată ca un pupitru de control interactiv. Profesorul, autentificat cu username și parolă are pe monitor întreaga structură configurată a clasei și activitatea fiecărui elev. Profesorul are libertatea de a înregistra și configura clasele de elevi, de a adăuga note sau comentarii legate de progresul fiecăruia.

 

 

Module elev

Prevăzute cu cască, microfon și cu buton de semnalizare „mână ridicată” - asigură digitizarea sunetului de la microfonul elev și redarea sunetului digital în casca acestuia. Unitățile elev se cuplează automat la rețeaua digitală de date și permit comunicarea între profesor-elev / elev-elev, activitatea fiind moderată de către profesor prin intermediul aplicației software ProLang. Unitățile elev se alimentează local cu alimentatoare CA/CC individuale sau opțional cu alimentatoare.

 

 

Rețea de comunicație digitală de tip wireless Wi-Fi

Asigură transferul fluxurilor digitale audio de la elevi la profesor și de la profesor la grupele de elevi. Rețeaua este individuală și independentă la nivel de clasă, orice conexiune externă se face prin intermediul unui router Wi-Fi digital comandat de la consola profesorului. Routerul permite dirijarea fluxurilor audio și date digitale de la elevi (unicast) sau de la profesor (multicast la grupe de elevi), precum și securizarea informațiilor și transferul informațiilor de stare și configurare între modulele elev și interfața software ProLang.

 

 

Beneficii

Calitate ridicată a sunetului

Laboratorul ProLang oferă tuturor cursanților, indiferent de locul pe care îl ocupă în sala de curs, aceeași calitate a sunetului. Astfel, cursantul îl aude foarte bine pe profesor și, la rândul său, este auzit bine de către acesta. Fiecare cursant poate asculta lecția/materialul audio la un nivel al sunetului pe care îl dorește, astfel încat activitatea să fie confortabilă. Nu este pierdută nici o parte a materialului audio datorită transmisiei foarte bune a semnalului.

 

 

Eliminarea inhibițiilor

Căștile cu microfon determină eliminarea inhibițiilor cursanților, eliminând astfel inhibiția de a vorbi în fața unui auditoriu. Sunt încurajați cursanții timizi, care refuză să vorbească în public. Profesorul se poate adresa unui singur student, elev sau unui grup fără a întrerupe activitățile celorlalte grupe.

 

 

Sporirea atenției

Întrucât laboratorul permite cursanților să asculte individual lecțiile, atenția acestora este atrasă doar de materialele care trebuie studiate, dezvoltând abilitățile de citire și pronunție ale cursanților.

 

 

Dezvoltare abilități de ascultare

Abilitățile de ascultare sunt eșențiale în crearea unui limbaj coerent și fluent. ProLang ajută dezvoltarea acestor abilități și ajută la creșterea comunicăarii între cursanți și profesori. Cursanții ascultă în caști pronunțarea corectă a sunetelor în loc să imite sunetele pe care le aud la colegi și care pot fi pronunțate greșit sau interpretate greșit.

 

 

Simultaneitatea activităților

Profesorul poate desfăşura simultan mai multe activităţi cu grupele de elevi / cursanţi.

 

 

Eficiență

Profesorul poate supraveghea fiecare cursant în parte și poate conversa cu acesta într-un mod mult mai eficient. De regulă, într-o clasă obișnuită, cursanții se opresc din activitățile lor când profesorul stă de vorbă cu unul dintre ei. Cu ProLang, cursanții își pot continua activitatea, fără ca aceasta să sufere întreruperi. Într-o sesiune de predare, cursanții au mult mai multe posibilități de a discuta cu profesorul, decât pe parcursul unui semestru întreg, chiar dacă dimensiunea clasei este de 30 de cursanți.

 

 

Varietate

Laboratorul ProLang oferă varietate cursurilor predate. Rolul profesorului este accentuat prin captarea atenției cursanților pentru perioade de timp mai lungi. Utilizând materialele video împreună cu cele audio, cursantul devine mai captivat de informațiile predate.

 

 

Disciplină

Profesorul poate sa crească disciplina cursanților la ore prin discuții individuale cu fiecare cursant în parte. Purtând căști, cursanții nu mai pot discuta la fel de ușor între ei (doar daca setările profesorului permit acest lucru).

 

 

Inregistrează

Activităţile se pot înregistra şi salva în memoria calculatorului, facilitând procesul de reluare cu alte grupe.

 

 

Izolarea fonică

Setul de căşti prevăzute cu microfon asigură izolarea necesară desfăşurării unor activităţi independente fără a perturba şi fără a fi deranjat de ceilalţi.

 

 

Confort acustic

De a fi auzit perfect de întreaga clasă fără a suprasolicita vocea fiind astfel redusă oboseala şi stresul.

 

 

Grade diferite de dificultate

Utilizand gruparea cursanților în funcție de gradul de cunoaștere și de învățare al acestora (începător/avansat), profesorii pot crea o varietate de exerciții structurate pe grade diferite de dificultate. În funcție de cunoștințele deținute, se pot forma grupe distincte de cursanți pentru susținerea exercițiilor practice.

Preview Prolang

Click pe imagini pentru a le mari

   

Prezentare video

Get the Flash Player to see this player.

Documente utile

  Broșură ProLang

Pachete


Descriere ProLang 24 ProLang 28 ProLang 32
Număr elevi 24 28 32
Preț 16800 lei
Finalizeaza comanda in magazinul online Qmart
18200 lei
Finalizeaza comanda in magazinul online Qmart
22400 lei
Finalizeaza comanda in magazinul online Qmart

Prețurile sunt fără TVA
 

 

Ai nevoie de informatii suplimentare? Contacteaza consultantul conectApps!      

Despre noi

Proiectam. Dezvoltam. Personalizam. Te ajutam. Iar proiectam. Iar dezvoltam. Iar personalizam. Iar te ajutam. Iar proiectam. Iar dezvoltam. Iar personalizam. Iar te ajutam. Iar proiectam. Iar dezvoltam. Iar personalizam. Iar te ajutam. Scopul nostru este sa simplificam activitatile din compania ta care iti ingreuneaza progresul rapid. Cum? Proiectam. Dezvoltam. Personalizam. Te ajutam. Iar proiectam. Iar dezvoltam. Iar personalizam. Iar te ajutam. Iar proiectam. Iar dezvoltam. Iar personalizam. Iar te ajutam. Iar proiectam. Iar dezvoltam. Iar personalizam. Iar te ajutam.

Informatii generale - Quartz Matrix

   B-dul Carol I, nr. 5D, Iasi, 700506

   Tel. office: +(40)232-217.248

  Fax: +(40)232-217.262

   Mobil: +(40)726-767.890

   Mail: office@conectapps.ro

Copyright ©2014- Quartz Matrix | All rights reserved