0726.767.890
office@conectapps.ro
ConectApps - Software personalizat si la comanda

Enet+

Solutie de management energetic si telecitire contoare

 


Enet+ este o aplicatie software de tip cloud care asigura managementul energetic de performanta si creste eficienta energetica operationala prin monitorizarea precisa a consumurilor realizate, urmarirea incadrarii in bugetele de consum alocate si identificarea rapida a zonelor care prezinta consumuri ridicate. Beneficiind de o interfata intuitiva, aplicatia Enet+ indeplineste cerintele ISO50001:2011 pentru sistemele de management energetic.

 

 

Adresabilitate

Enet+ se adreseaza, in mod special, catre:

Operatori industriali

Administratori de spatii pentru birouri

Departamente tehnice, financiar-contabile si de management

Se bucura deja de solutia Enet+ urmatoarele companii

  Delphi Diesel – Iasi
  Continental Automotive Systems – Sibiu
  Continental Powertrain Romania – Brasov
  Rouleau Guichard Roumanie – Brasov
  Arctic – Gaiesti
  Preh Romania – Brasov
  Barlinek – Onesti
  Cummins Generator Technologies – Craiova
  Romaero SA – Bucuresti
  Ceramica – Iasi
  Timken Romania SA – Ploiesti
  Turnatoria Centrala Orion – Campina
  Neptun SA – Campina
  Ulerom SA - Vaslui
  Iasitex SA – Iasi
  RULMENTI KOMBASAN – Barlad
  SOCERAM SA - fabrica de BCA si adezivi – Doicesti Dambovita
  MEFIN SA – Sinaia
  RECOMPLAST - Buzau

Ne recomanda

Delphi Diesel Systems Iasi – sistem de telegestiune consumuri energetice e-Net in 750 puncte de masura

"Dorim sa confirmam calitatea muncii si competenta profesionala a specialistilor Quartz Matrix care au proiectat si executat o solutie adecvata nevoilor noastre."
(Sebastian Rusu - Facility Manager)

 

Turnatoria Centrala ORION Campina – sistem de telegestiune consumuri energetice e-Net in 31 puncte de masura

"In primele 3 luni de la instalarea sistemului e-Net am constatat o reducere a facturii de energie electrica de 15%."
(Mihai Vasiliu - Director General)

 

Neptun S.A. Campina – sistem de telegestiune consumuri energetic e-Net in 20 puncte de masura

"Ajutorul major oferit a fost in eficientizarea proceselor energetice. Beneficiile aduse si rezultatele pe care le-am obtinut au depasit estimarile noastre, iar recuperarea investitiei s-a realizat sub termenul stabilit.
...prin utilizarea rapoartelor furnizate de e-Net am reusit sa obtinem previzionate cu o precizie de 2% fata de 10-15% si astfel am renegociat si obtinut un pret mai bun de la furnizorul de energie electrica. Alte beneficii aduse de sistemul e-Net sunt: optimizarea timpului de lucru prin centralizarea datelor din teren, raportarea pe paliere de timp, controlul in timp util al proceselor energetice, evidentierea pierderilor si speram ca in scurt timp, prin extinderea sistemului, sa evidentiem consumurile pe centre de cost."

(Rudolf Leica - Director General Adjunct)

Caracteristici

Telecitire prin contoare inteligente

Citirea consumului de energie electrica si a parametrilor tehnici de furnizare se realizeaza in mod automat, de la distanta, nemaifiind necesara deplasarea pana la contoare. Optional, se poate realiza si telecitirea valorilor parametrilor si consumurilor de energie termica, gaz natural, abur, apa etc. prin utilizarea de contoare inteligente, dotate cu interfata digitala de comunicatie, sau prin intermediul adaptoarelor pentru contoare simple, cu iesire tip impuls.

 

 

Monitorizarea istoricului de consum

Datele privind istoricul de consum si furnizare (parametri tehnici) pentru ansamblul punctelor de consum contorizate sunt transmise periodic, la intervale programabile, catre un server de date. Transferul se face prin intermediul unei retele de comunicatie, ce poate fi de tip fir (Ethernet, RS485), fibra optica, wireless (ZigBee, Wi-Fi) sau mobila (GPRS). Informatiile sunt pastrate intr-o baza de date usor de accesat.

 

 

Generarea automata de alarme

Se pot seta limite pentru parametrii de consum sau furnizare, la depasirea acestora fiind generate in mod automat alarme, ce pot fi transmise atat local (pe ecranul aplicatiei), cat si la distanta (prin e-mail sau SMS). De asemenea, se urmareste automat incadrarea in bugetele alocate pentru consum energetic sau utilitati si se transmit alarme la depasirea unor praguri programabile.

 

 

Analiza eficienta prin scheme interactive

Analiza datelor se poate realiza prin corelare cu surse externe de date: parametri de clima, volume de productie, consumuri de materiale etc. Aplicatia permite afisarea grafica simultana a parametrilor cititi de Enet+ si cei din sursa externa de date (fisier Excel, baza de date SQL, fisier text etc.). Dispune si de un modul de afisare prin schema electrica monofilara interactiva, cu afisarea ultimei valori masurate in punctul de contorizare, pentru identificarea rapida a zonelor cu valori atipice ale parametrilor si izolare sau identificare a zonelor cu probleme.

 

 

Raportare detaliata

Pot fi generate rapoarte in format tabelar sau grafic pentru puncte sau grupe de consum si pe intervale de timp. Rapoartele pot fi personalizate de utilizator si vizualizate on-line sau exportate catre alte aplicatii. Rapoartele genereaza predictii de consum sau evolutie parametri, pe baza analizei automate a seriilor istorice ale parametrului respectiv. Acestea pot fi create manual sau generate automat si trimise prin e-mail.

 

 

Instrument managerial, financiar si tehnic

Aplicatia este utila mai multor departamente din cadrul companiei, dupa cum urmeaza: Management (analiza consumuri pe operatii, costuri energetice, identificare oportunitati de reducere costuri), Financiar (urmarire costuri energetice pe puncte de consum, alocare costuri cu energia) si Tehnic (evidentiere parametri de distributie si consum, identificare neconformitati, inregistrare timp efectiv de lucru pentru mentenanta predictiva).

Beneficii

Adaptabila pe nevoile tale

Aplicatia Enet+ are o structura modulara ce se adapteaza in functie de nevoile tale specifice, fiind scalabila intre 1 punct de masura si peste 2000 de puncte, adica o poti folosi doar pentru un utilaj sau pentru intreaga fabrica. Schema de licentiere este flexibila, in functie de numarul de puncte de contorizare, tipul si numarul de module optionale.

 

 

Termen rapid de amortizare

Avand in vedere ca reducerea consumurilor este substantiala, in mod automat si costurile necesare pentru plata facturilor de energie vor scadea, astfel ca investitia va fi amortizata intr-un timp scurt, iar economiile financiare realizate le vei putea folosi pentru cresterea afacerii.

 

 

Acces rapid la datele necesare

Toate informatiile privind tendintele de evolutie ale consumurilor sau parametrilor tehnici pot fi urmarite cu usurinta si accesate rapid in orice moment. Astfel, poti realiza diverse analize, audit, vei identifica oportunitatile de a interveni pentru actiuni corective, vei urmari daca te incadrezi in bugete si vei creste productivitatea previzionand consumurile. Nimic nu te va lua prin surprindere.

 

 

Castigi timp

Prin automatizarea modului de monitorizare pentru consumul de energie, nu se mai pierde timp cu deplasarea pana la fiecare contor pentru citirea consumurilor acestora.

Preview Enet+

Click pe imagini pentru a le mari

         

Pachete


DESCRIERE ENET Basic ENET Medium ENET PRO
Numar puncte de masura 0-10 10 10
Vizualizare parametri de timp reali ai contorilor
Vizualizare istoricului bazelor de date
Vizualizare rapoarte de consumuri energie electrica
Vizualizare raport contori aflati in eroare de comunicatie
Vizualizare parametri de calitate energie
Structura arborescenta
Vizualizare rapoarte in reprezentari grafice multiple
Configurare grupe de raportare
Configurare utilizatori program
Alocare bugete energetice pe zone de consum/centre de cost
Alocare costuri pe zone de consum/centre de cost
Transmitere alarme prin e-mail
Transmitere alarme prin SMS Optional*** Optional***
Serviciu de manager energetic Optional* Optional**
Consultanta energetica Optional* Optional**
Spațiu Hard Disk 30GB 50GB 80GB
Trafic Nelimitat Nelimitat Nelimitat
Pret/pachet
(10 puncte masura)
€ 79/LUNA € 179/LUNA  249/LUNA
Pret/pachet
(5 puncte masura)
 20/LUNA  65/LUNA  75/LUNA
Pret**
cost gazduire inclusa in pret
 95/LUNA
*60€/Luna Gazduirea
€ 265/LUNA
*80€/Luna Gazduirea
€ 399/LUNA
*100€/Luna Gazduirea

Toate preturile sunt exprimate in euro fara TVA si se calculeaza la cursul B.N.R. din ziua facturarii.

 

Ai nevoie de informatii suplimentare? Contacteaza consultantul conectApps!      

Despre noi

Proiectam. Dezvoltam. Personalizam. Te ajutam. Iar proiectam. Iar dezvoltam. Iar personalizam. Iar te ajutam. Iar proiectam. Iar dezvoltam. Iar personalizam. Iar te ajutam. Iar proiectam. Iar dezvoltam. Iar personalizam. Iar te ajutam. Scopul nostru este sa simplificam activitatile din compania ta care iti ingreuneaza progresul rapid. Cum? Proiectam. Dezvoltam. Personalizam. Te ajutam. Iar proiectam. Iar dezvoltam. Iar personalizam. Iar te ajutam. Iar proiectam. Iar dezvoltam. Iar personalizam. Iar te ajutam. Iar proiectam. Iar dezvoltam. Iar personalizam. Iar te ajutam.

Informatii generale - Quartz Matrix

   B-dul Carol I, nr. 5D, Iasi, 700506

   Tel. office: +(40)232-217.248

  Fax: +(40)232-217.262

   Mobil: +(40)726-767.890

   Mail: office@conectapps.ro

Copyright ©2014- Quartz Matrix | All rights reserved